Project Bewegen op Verwijzing(BOV)

Dagelijks bewegen: soms denken we er te weinig tijd voor te hebben of is de goesting er niet. Beperkte (financiële) kansen verhogen de drempel nog meer. Maar wat als je gezondheid eronder lijdt?

Bewegen op Verwijzing!

Dankzij het project ‘Bewegen op Verwijzing’ kunnen huisartsen vanaf 1 januari 2018 patiënten met een verhoogd gezondheidsrisico doorverwijzen naar de ‘Bewegen op Verwijzing-coach’.

Doel van het project

Bewegen op Verwijzing wil de ‘zittende’ Vlaming aan het bewegen krijgen. Meer bewegen en minder lang stilzitten is immers een manier om het risico op gezondheidsproblemen te verkleinen. In overleg met de Bewegen op Verwijzing-coach krijgt de patiënt een beweegplan op maat: van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt.

Praktisch
Heb je verhoogde tegemoetkoming, zit je in een traject schuldbemiddeling of ontvang je een leefloon dan kan je gratis terecht bij de coach (enkel voor inwoners uit Antwerpen en Zwijndrecht!). Voor alle andere burgers geldt € 5 per kwartier individuele begeleiding en € 1 per kwartier groepsbegeleiding.

Waar gaat de coaching door?
Bij jou in de buurt! Coach Mark Bogaerts voor patiënten uit Deurne houdt consultaties in Dienstencentrum Rozenboom, Hallershofstraat 5 Deurne en op de Huisartsenwachtpost, Florent Pauwelslei 31 te 2100 Deurne). Coach Jolien Dingemans voor patiënten uit Borgerhout houdt ook consultaties op de Huisartsenwachtpost voor de patiënten uit Borgerhout extra muros en in het Huis van het Kind te Borgerhout, Turnhousebaan 133.  Is het voor jou echt niet mogelijk om er te geraken of vind je het de eerste keer toch te spannend om de locatie binnen te stappen, dan kunnen de coaches ook bij jou op huisbezoek komen. 

Let wel op: de coaching is steeds op afspraak en kan niet zonder verwijsbrief van de huisarts.

Meer informatie is te vinden op deze website.

Vragen rond het project Bewegen op Verwijzing? Of wil je het LOK-pakket rond Bewegen op Verwijzing aanvragen? Neem dan snel contact op met Kathleen via mail of telefoon (0472 99 99 91).